MASAJUL

MASAJUL DE SLABIRE

Excesul ponderal nu are numai un aspect neplăcut şi inestetic dar are şi repercusiuni nefaste asupra întregului organism. Acest exces este dat de un surplus de strat adipos care nu se limitează la depunerea în ţesutul subcutanat ci şi pe unele organe şi vase de sânge. Acest exces se răspândeşte aproape uniform pe tot corpul dar după conformaţia şi predispoziţia fiecăruia poate lua forme diferite asezându-se preponderent pe abdomen, fese, coapse şi uneori pe braţe.

Acest exces ponderal îl poate avea orice persoană indiferent de sex sau vârstă şi se instalează la gurmanzi, sedentari, la cei ce mănâncă incorect sau într-un ritm prea rapid.

Excesul ponderal se poate preveni prin masajele de slăbit dar mult mai greu dacă acest exces este deja de mult instalat. Masajul de slăbit are în vedere în acest caz efectuarea şi combinarea unor manevre ale masajului suedez având efect general de slăbire. Ţelul este influenţarea metabolismului celular şi a sistemului glandular, într-un consum accelerat de calorii în scopul scăderi în greutate. De aceea, manevrele de masaj alternează, de la manevre profunde la cele superficiale, de la cele rapide la cele cu efect relaxant, viteza este susţinută, mărirea consumului de calorii se realizează cu mişcări active, pasive şi active cu rezistenţă.

Masajul de slăbit işi propune:
  • imbunătăţire a circulaţiei sângelui pentru o mai bună hrănire a organismului
  • activare a sistemului venos în scopul eliminării mai rapide a reziduurilor de ardere de la nivelul fiecărei celule
  • imbunătăţire a circulaţiei limfatice pentru a produce o drenare susţinută
Efectele acestui tip de masaj sunt imbunătăţite de cremele şi uleiurile folosite, de dieta şi regim un regim alimentar adecvat.

Frecvenţa şi numărul de şedinţe se stabilesc în funcţie de excesul ponderal al persoanei căreia i se adresează;